fredag 5. juni 2009

Kanotur Sigridnes - Simonstad






Søndag 1. juni 2009 var det strålende sol og 25 grader i skyggen. Vi tenkte fort at dette er dagen for kanotur i Nidelva :)

Parkerte bilen ved Sigridnesbrua og hadde Simonstad som planlagt stoppested siden noen venner av oss var i sommerhus der med grillen varm! Vi padlet nedover i en nydelig stillhet og lys sandbunn over hele elva. Når vi kom til campingplassen ved Sigridnes (Åmli Naturcamp), var det yrende liv av folk i vann, kano og båter.

Det er flere kjempefine strender nedover dette stykket.  På den ene stranden stod det ferdig beachvolley bane med nett og til og med ball.  Fritt fram for alle!!

Vi svingte inn på en nydelig sandstrand for å legge seg i finkornet sand, bade, og nyte solen!

Vi tok oss veldig god tid og brukte sikkert 2 timer i kano ned til Simonstad. Er ett lite og to litt større stryk mellom Sigridnes og Supplandfoss. Alle disse tre strykene padlet vi gjennom uten å få en dråpe vann i kanoen. Men vannføringen her er regulert, så strykene endrer seg stadig. Når vi kom til Supplandfoss er stryket mye større. Men siden vi var ved stoppestedet dro vi kanoen inn her og gikk til dekket grill bord;)

2 kommentarer:

  1. Jeg ser Dere har tatt første skritt allerede på denne lange og farefulle reisen. Heldigvis består Team Deliverance av robuste, staute og delvis beskjeggete unge menn som ikke kjenner noen farer! Måtte alle gode guder stå oss bi

    SvarSlett
  2. interessant blogg Du som padler så mye burde i samarbeid med gjøvdal friluftslag lage en liten "padle-guide" for Gjøvdal og/el. hele Åmli.

    Ove Gusevik

    SvarSlett