fredag 2. januar 2009

Padletur fra Liafossen til Gjøvland



















En lørdag i juni. Sola skinner, vannet glinser. Sommer!!!

Vi fant ut at vi hiver kanoen på bilen og kjører opp til Lia for å padle ned igjen.
Når du kommer sørfra går det en skogsveg ned mot elva litt før du kommer til brua som går over til Lia. Vi kjørte veien helt inn (4x4). God parkeringsplass der og bare en skrent ned til elva. Da er det bare og sleppe kanoen utfor og komme seg oppi :)

Ikke så lenge etter start er det et lite stryk. Vanligvis er det ikke problem her, men var der tidligere på våren, og da var det mye vannføring og kom noen liter oppi kanoen ja.... Men bare se godt etter før du suser avgårde.

Denne dagen var det så vidt det gynga i kanoen når vi padla forbi. Nå er det bare strake veien til Åmli. Vi tok oss god tid og hadde lange perioder der vi bare lente oss tilbake og nøt dagen. Nydelig og drive nedover elva!

Når vi kom forbi Olstad så vi noen som stod oppe på Olstad heia med paraglider. Han ene forsvandt til himmels! Hmmm det virket behagelig :) Er visst veldig gode paraglideforhold der har jeg hørt.

Når elva delte seg var det bare å svinge inn mot Gjøvland der bil 2 var parkert. Brukte kanskje totalt 2,5 timer på turen med veldig rolig tempo.




En kjempefin tur! Anbefales!!!








1 kommentar:

  1. Hei! Vi er en gjeng fra Jæren som skal padle Nisser-Åmli i midten av august. Noen som har erfaringer fra denne turen. Har tidligere padla Åmli-Rygene Dam. Kjempefin tur. Blir vi varsla om Liafossen eller kommer den brått på???

    SvarSlett